מנירב נ' אייל ויובל תקשורת(1996) בע"מ ואח'
|
ת"א בית המשפט המחוזי מרכז |
5699-11-10
20.6.2012 |
|
בפני : יחזקאל קינר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. אייל ויובל תקשורת(1996) בע"מ 2. יורו אר.אס.סי.ג'י ישראל בע"מ 3. ליאור חורב 4. איל ארד 5. לירן-אלי אלרם 6. מתן סלע |
: עופר מנירב |
| החלטה | |
החלטה
לאחר עיון בבקשה, בתגובה, ובתשובה לתגובה, אני סבור כי אכן התובע לא שילם את מלוא האגרה המתחייבת.
ביום 6.11.11 התיר בית המשפט לתובע להפחית את סכום התביעה מסך של 5,000,000 ₪ לסך של 2,500,000 ₪.
המחצית הראשונה של האגרה שולמה על ידי התובע לפי סכום התביעה המקורי, והמחצית השניה של האגרה שולמה על ידו לפי סכום התביעה המופחת.
בענייננו, אין תחולה לתקנה 10(ד) לתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז-2007, המאפשרת החזר הפרשי אגרה עקב הפחתת סכום התביעה, שכן תנאי להחלתה, בין היתר, הוא כי ההיתר להפחתת סכום התביעה ניתן בטרם הסתיימה ישיבת קדם משפט שניה.
אינני מקבל את טענת התובע כאילו התקיימו רק שני קדמי משפט בטרם הוגשה הבקשה להפחתת סכום התביעה. בפועל התקיימו 3 קדמי משפט בטרם ניתנה ההחלטה המתירה הפחתת סכום התביעה (דיונים מיום 9.1.11, 16.2.11, ו-19.7.11, כשאינני מונה את ישיבות הגישור שהתקיימו בפני מותב אחר מזה השומע את התיק), וההחלטה בדבר הפחתת סכום התביעה ניתנה חודשים ארוכים לאחר סיום ישיבת ק.מ.שלישית.
אגב, גם אם היו מתקיימים שני קדמי משפט בטרם ניתנה החלטת בית המשפט המתירה את הפחתת סכום התביעה, לא היה הדבר מסייע לתובע בעניין האגרה, שכן התנאי הוא שההיתר להפחית את סכום התביעה ניתן בטרם הסתיימה ישיבת קדם משפט שניה.
נוכח האמור לעיל, אין צורך אף לבחון האם התקיימו טעמים מיוחדים להורות על החזרת הפרש האגרה, טעמים הנדרשים לפי תקנה 10)ד) הנ"ל, מה גם שלא ראיתי כי נטען לקיום טעמים מיוחדים כאלה.
בהעדר תחולה לתקנה 10(ד) לתקנות האגרות, הפחתת סכום התביעה איננה משפיעה על סכום המחצית השניה של האגרה, שכן בתביעה לסכום קצוב נגזר סכום האגרה "מהסכום הנתבע כערכו בעת הגשת התובענה" (ר' סעיף 8 לתוספת לתקנות האגרות, וכן ר' רע"א 2623/02 סיס עיצוב ציבורי בע"מ נ' בזק החברה הישראלית לתקשורת בע"מ, פ"ד נז(1) 717, 720 (2002), והשיקולים הנזכרים שם).
כפי שצויין, שולמה המחצית הראשונה של האגרה על ידי התובע לפי סכום התביעה המלא, ואילו המחצית השניה של האגרה שולמה על ידו לפי סכום התביעה לאחר הפחתתו. ברור שאף אם טעתה המזכירות בהפקת שובר לתשלום לפי סכום התביעה המופחת, אין בכך כדי לאפשר תשלום אגרה בסכום שאינו סכום האגרה המלא.
בנסיבות אלה, על התובע לשלם את הפרשי האגרה.
המזכירות תערוך חישוב של המחצית השניה של האגרה לפי סכום התביעה בעת הגשתה, תפחית ממנה את סכום המחצית השניה של האגרה ששולם בפועל, ותפיק לתובע שובר תשלום לגבי ההפרש.
באחריות התובע לפנות למזכירות עם החלטה זו, לקבל את השובר לתשלום, ולשלם את ההפרש לא יאוחר מיום 26.6.12 (לאור מועד ההוכחות הקבוע ליום 28.6.12, לאחר שהתקיימו כבר מספר ישיבות הוכחות).
התובע ימציא לבית המשפט ולצד שכנגד, לא יאוחר מיום 27.6.12, אסמכתא לביצוע התשלום.
ניתנה בסמכותי כרשם, היום, ל' סיון תשע"ב, 20 יוני 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|